Over ons

vlnr Carel de Mari, Betty Hoogeveen-Bastiaans, Theo van Bemmel

Henk Bastiaans

Henk Bastiaans werd geboren op 28 december 1914, in Den Haag. Hij groeide op in een gezin met 7 kinderen in de wijk Transvaal. Hij bleef zijn hele leven in Den Haag wonen (tot zijn overlijden op 14 januari 1989) en werkte daar bij de PTT.

In WO II was Henk actief in het verzet. Na zijn arrestatie (eind maart 1942) en zijn ‘veroordeling’ tot Abtrennung (NN) in het 2e OD-proces belandde hij in concentratiekampen, tot aan de bevrijding van kamp Ebensee op 6 mei 1945. Hij overleefde dit ternauwernood.

Na de oorlog schreef Henk zijn kampherinneringen op in een dagboek. Dit werd uitgetypt door Corrie Lutterman met wie hij in augustus 1947 trouwde.

Corrie en Henk kregen 5 kinderen en 11 kleinkinderen. Inmiddels (februari 2020) zijn er ook al 15 achterkleinkinderen.

Betty Bastiaans

Betty Hoogeveen-Bastiaans (geb. 25 januari 1952) is de 2e dochter van Henk. Zij studeerde kriminologie in Leiden en was een aantal jaren sociaal-cultureel werker. In 1976 trouwde zij met Peter Hoogeveen; zij kregen 2 kinderen. Vanaf 1986 tot 2005 werkte zij bij de gemeente Vlaardingen, in diverse beleids- en coördinerende functies.

Na het overlijden van haar man Peter, begin 2005, begon Betty een nieuw leven in Drenthe. Daar had zij gedurende 10 jaar een groepsaccommodatie, was zij actief in verschillende vrijwilligersfuncties en werkte zij een paar jaar bij de gemeente Staphorst. In Staphorst is zij nog steeds als vrijwilliger betrokken bij het museum en bij het ‘Staphorster stipwerk’. Zij was ook gemeenteraadslid in de gemeente Coevorden voor de PvdA, in de periode 2010 – 2018.

Betty woont sinds begin 2018 in Smilde met haar nieuwe partner Bert Witvoet. Haar kinderen en 2 kleinkinderen wonen in Brabant.

Carel de Mari

Carel de Mari (geboren 7-1-1948), is een neef van Betty Hoogeveen-Bastiaans. Hij verdiende zijn geld in de financiële sector, in eerste instantie als manager, later in een staffunctie, belast met productontwikkeling en projectmanagement. Hij is getrouwd, heeft twee zonen en evenveel prachtige kleinzonen. Na zijn pensionering heeft hij diverse bestuursfuncties in het welzijnswerk gehad. Hij vult zijn vrije tijd met het schrijven van korte verhalen en levensboeken en is een fervent amateur kunstschilder.

Theo van Bemmel

Theo van Bemmel (1948) is een jeugdvriend van Carel de Mari. Als elektrotechnisch ingenieur werkte hij bij een groot telecommunicatiebedrijf als technisch specialist, operationeel manager en in het inkoop- en logistiek management. Zowel in binnen- als buitenland. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Op de middelbare school maakte een geschiedenisleraar hem enthousiast voor lokale geschiedenis, wat samen met genealogie zijn hobby werd. Sinds zijn pensionering doet hij archiefonderzoek, met name op gebied van de Tweede Wereldoorlog.