Documenten

Tijdens het maken van ons boek, voor de presentatie ervan en ook daarna hebben wij overzichten en documenten gemaakt, die ook voor anderen interessant kunnen zijn en inzicht kunnen bieden. Het gaat daarbij deels om de gegevens en feiten rond de verzetsgroep ‘van ons boek’. De groep dus waarin Gerard en Henk Bastiaans, de broers Johan en Albert Nout, Bill Roeske, Luuk Honselaar, Hans Smits, Henri Drenth, Rudolf Bierman, Hans Elders, Kap. Chr. van den Berg, Walter Teller en ook de V-man George Ridderhof een rol hadden.

Maar ook overzichten die enig inzicht bieden in (delen van) het bredere netwerk van de OD en een aantal andere verzetsnetwerken, ook in de linkse/ communistische hoek.

Een aantal van deze overzichten vermelden wij hier; deze kunnen via de links gedownload worden. Wij hopen dat dit belangstellenden misschien kan helpen, maar wij hopen ook dat mensen die zelf aanvullende relevante informatie hebben naar ons reageren en die met ons willen delen!

Hieronder eerst lijsten van verzetsmensen in het 1e en 2e OD-proces, info over 2e OD-proces, een onderdeel van de lijst ‘In Memoriam 314 verzetslieden van den OD’: 33 OD-mensen ‘berecht in ander proces, dan wel voor het merendeel naar Duitsland gevoerd’.

Tevens een overzicht van verzetslieden gefusilleerd op 5 februari 1943. Dat waren in totaal 20 mannen: Gerard Bastiaans en 4 van zijn verzetskameraden die betrokken waren bij de aanslag op Stelbrink in oktober 1941, 13 Paroolmedewerkers en 2 leden van de Ned. Volksmilitie.

Andere documenten volgen in de komende tijd nog.